Network Menu

Hänt i SWEA NJ

OAME Regionsmöte – Virginia Beach Oct 13-16, 2016

I början av oktober fick jag möjligheten att representera  SWEA New Jersey på  ett regionmöte i Virginia Beach.

För er som aldrig varit på ett regionmöte, så arrangeras de av respektive avdelning i vår SWEA region, som är östra amerika. I regionen ingår SWEA avdelningar från Boston, New York, Philadelphia, Washington, North och South Carolina, Virginia Beach samt Atlanta.  Regionmötet hålls vartannat år, och ansvaret “åker runt” mellan medlemsavdelningarna. Från SWEA NJ var också Iij Gunnarssson och Ingrid Cagan med. I år var vi ca 50 Sweor från alla regioner som samlades i Virginia Beach.img_2179

Jag kom till Virginia Beach på torsdageftermiddagen och möttes av svensk sommarvärme. På vårt hotel, Hilton Garden Inn, hade alla rum havsutsikt och det var underbart att höra havsbruset när man öppnade balkongdörren .

På eftermiddagen träffade jag Ilj Gunnarsson för en sen lunch, innan vi åkte iväg till “filmfestivalen” som var den första programpunkten. Filmfestivalen är en årlig programpunkt för SWEA Virginia Beach. De visar en aktuell svensk film, i år “En man som heter Ove” (med engelsk text), och bjuder in vänner och bekanta. Innan filmvisningen sålde SWEA förfriskningar samt SWEA och andra svenska produkter.

Filmkvällen var utsåld med 200 deltagare! Innan filmvisningen gav VD för Volvo Penta i Virginia Beach, ett anförande om vad SWEA betyder för deras anställda. Det var ett väldigt fint tal och kanske ett av (enligt mig) de starkaste argumenten till varför SWEA behövs för oss som bor utanför Sverige. Han sa att för de svenska familjer som flyttar utomlands, blir det inte en lyckad utlandsflytt om inte hela familjen trivs. Här fyller SWEA en viktig funktion för medflyttade!

img_2204 img_2195img_2191

img_2193På fredagen var det dags för utflykter enligt eget intresse. Man fick välja allt mellan enklare aktiviteter som cykling på strandpromenaden till att besöka ett örlogsfartyg på Norfolk Naval Station. Själv tog jag en cykeltur samt träffade andra avdelningsordförande för diskussion och förberedelser inför regionsårsmötet på lördagen.  På kvällen samlades vi för middag på en restaurang inom gångavvstånd. Virginia Beach hade gjort ett bra jobb med bordsplacering och vi fick många goda skratt under middagen med nya SWEA bekantskaper.img_2220

På lördag var det dags för själva regionsårsmötet på en närliggade golfklubb. Mötet följdes av rollspel om knepiga SWEA relaterade frågor, vi diskuterade även hur SWEA behöver förnyas för att följa med i tiden. På eftermiddagen var det ‘chokladprovning’ följt av en delfintur på ett (enligt mig) lite för guppigt hav;). Många delfiner sågs simma runt båten, och det är alltid härligt att komma ut på havet.

img_2223På kvällen var det middag med efterföljande musikfrågesport, där man skulle gissa om låtarna var svenska eller amerikanska. Kul lek, som visade på att Sverige gör mycket topplistemusik. På söndagen ordnades yoga på stranden (soldäcket), och vi fick igen njuta av närheten till havet. Jag åkte hem på eftermiddagen, men många besökte även Museum of Contemporary Art (MOCA) och tyckte att det var trevligt.

Tack SWEA Virginia Beach för ett välarrangerat möte, många skratt och härlig kamratskap!

Birgitta Koskinen

Vice Ordförande, SWEA NJ