Network Menu

Rapport från SWEA NJ Stipendiat 2016 – Francesca Maraki

Mitt namn är Francesca Maraki och jag har blivit tilldelad SWEA, New Jersey Chapters stipendium för examensarbete ”kortfilminspelning” vid Columbia University School of The Arts in The City of New York med utbildningsdatum mellan den 2 september 2013 – 16 maj 2018.

I juni 2016 hade vi delvis finansierat min examensfilm tack vare erat generösa bidrag. På grund av personliga omständigheter beslöt jag mig för att förlänga min utbildning ett år och vi kom att skjuta upp examensarbetet till sommaren 2017. Så, under denna sommar fick vi in ytterligare stöd genom en omfattande crowdfundingkampanj samt produktionsstöd från Filmbasen Stockholm. I slutet av juli kunde vi därför börja filma som planerat, på konditori Valand i Stockholm.Vi anställde diverse konstnärlig personal för rekvisita, kostym, smink, ljus, foto och ljud samt två underbara skådespelare i gestaltningen av far och dotter – Ville Virtanen och Elin Skarin. En del av personalen och skådespelarna var studenter eller utbildade vid Stockholms Dramatiska Högskola.

Vi är nu väldigt glada att kunna meddela att resultatet ser mycket lovande ut. Vi är för tillfället i redigeringsfasen och filmen väntas vara klar som planerat i maj 2018 med premiär på anrika Lincoln Center i New York. Jag bifogar med detta brev, en presentation av filmen och dess inblandade personal och skådespelare samt en artikel om vårt arbete i vår lokala nyhetstidning.

I samband med denna produktion startade jag och min syster Melina Maraki upp vårt egna
produktionsbolag Vokabulär Film. Mina planer efter examen är att fortsätta producera och
arbeta med internationella produktioner vid sidan av mitt arbete som researcher och
producent för miljö och politiskt inriktade dokumentärer. På så vis kan jag tillämpa och
använda mig av mitt stora internationella nätverk, de erfarenheter och färdigheter jag
utvecklat under mina år på Columbia och i den amerikanska filmbranschen samt mitt stora
intresse för hållbar utveckling och miljöfrågor.

Slutligen vill jag tacka för chansen ni ger studenter som mig att söka era stipendier – för
möjligheten ni ger människor att uppfylla sina olika mål och drömmar, så som jag får göra
nu. Detta har för mig varit några obeskrivligt år och jag kan inte tacka er nog för att ni gör
min vardag och mitt arbete inom den internationella och svenska filmbranschen möjlig.

Bästa hälsningar,
Francesca Maraki

 

************************************

Vasastadssystrar gör film om uppbrott

Kickstarter: The Liberation of Harold Kvist 

vokabularfilm.com